‘Ze zijn mij’, de waarheid volgens Gloria Trevi in ​​50 afleveringen (2023)

Gloria Trevi heeft honger. Het is 1987, hij is 19 jaar oud, hij volgt de hele dag aerobicslessen en als hij thuiskomt, heeft hij niets om in zijn mond te stoppen. Thuis, ook al is thuis dat niet; Hij woont in de academie waar hij dag en nacht repeteert en traint om een ​​ster te worden. Maar nee, je kunt geen ster zijn zonder te eten. DusGloriaHij pakt stiekem een ​​blikje tonijn uit de keuken en sluit zichzelf op in de badkamer om het gretig en met zijn handen op te eten. Haar partner betrapt haar, scheldt haar uit en vertelt haar over een grap die eerder noodzakelijk is. Beiden krijgen een pak slaag en Gloria rent uiteindelijk van huis weg. En dat allemaal voor een beetje tonijn.

De anekdote is de eerste scène vanZij zijn mij, de nieuwe serie die het streamingplatform ViX (eigendom van Televisa-Univisión en te zien in heel Latijns-Amerika; op dit moment is niet bekend of deze in Spanje zal aankomen en vanaf welk platform) op 11 augustus in première is gegaan. En het is echt, zo vertelt Trevi het zelf in een oud interview aan het einde van het hoofdstuk. De reeks dient als starter en voorbeeld van wat dit langverwachte project uitstraalt en wil zijn, waaraan de makers vijf jaar hebben gewerkt en dat nu het licht ziet om te vertellenhet verhaal van de Mexicaanse zangeres Gloria Trevi (Monterrey, 55 jaar oud),een van de grootste sterren in de Spaanse muziek en met een ingewikkelde carrière die haar van de hitlijsten tot zelfs de gevangenis heeft gebracht; van succes en veroordeling naar verlossing. Deze serie probeert zijn verhaal bloot te leggen, altijd vanuit zijn standpunt, dat het hele pad markeert. Hoewel het volgens de makers en de kunstenaar zelf niet probeert haar vrij te pleiten, maar eerder anderen te helpen die zich in haar situatie hebben bevonden: “Voor degenen die geloven dat er geen uitweg is, dat ze alles moeten doorstaan ; voor degenen die hun tranen inslikken, want zij ben ik”, zegt Trevi zelf aan het begin van het eerste hoofdstuk.

Hoewel de ster aanwezig is geweest tijdens het hele creatieproces – zij was het die Carla Estrada, uitvoerend producent en scenarioschrijver van het project, de uitvoering ervan toevertrouwde – geeft ze geen interviews voor dit project; Estrada zelf en de acteurs Scarlet Gruber en Jorge Poza doen het, die Trevi en César Santiago spelen, de weerspiegeling in fictie vanSergio Andrade, de man die de kunstenaar opleidde en die haar eerste echtgenoot en vader van haar oudste zoon werd. Begin jaren negentig vergaarde het echtpaar roem en fortuin in Mexico en in de Spaanstalige wereld, maar toen begonnen de beschuldigingen van misbruik en verkrachting door grote aantallen vrouwen, en in januari 2000 werden beiden gearresteerd.in Brazilië nadat hij werd achtervolgd door Interpol.

Het rechtssysteem beschuldigde hen ervan een soort sekte te vormen waarmee ze allebei onervaren jonge vrouwen rekruteerden om hen naar het sterrendom te lanceren, maar in wezen was het een netwerk van seksueel misbruik. Ze bracht vier jaar in de gevangenis door in afwachting van haar proces totdat een rechter oordeelde dat er geen bewijs was voor deze beschuldigingen van ontvoering, verkrachting en corruptie van minderjarigen en haar medio 2004 vrijliet; Andrade bracht zeven jaar in de gevangenis door. Ze verdedigde altijd haar eigen onschuld, zoals ze in deze serie blijft doen. Nu wordt hij geconfronteerd met eenciviele rechtszaak in Los Angeles, Californië, waar twee vrouwen dat beweren op 13 en 15 jaar oudZe plaatste ze in dat programma op weg naar het sterrendom van Andrade, die hen misbruikte, en ze beschuldigen haar ervan medeplichtig te zijn. Ze blijft het ontkennen.In een recent interview met EL PAÍS, verzekerd: “We hebben allemaal meegemaakt dat je verhaal slecht werd verteld en dat je op de slechterik leek. Ik ben Medusa [tevens de titel van haar nieuwe nummer], ik denk dat mijn verhaal slecht is verteld. “Ik heb een onterechte straf gekregen, maar dat heeft mij krachtiger en sterker gemaakt.”

Als Trevi tijdens deze twee decennia van beschuldigingen en tegenbeschuldigingenHij heeft zichzelf tot slachtoffer verklaard van dit proces en van Andrade, probeert deze serie dit standpunt nu vanuit fictie te versterken, maar daarmee zeer aanwezig. In het eerste hoofdstuk maakt ze zelf een lange inleiding waarin ze haar standpunt uiteenzet en duidelijk maakt dat deze serie daarop gebaseerd is. In één minuut legt hij zijn situatie uit; in vijf is zijn positie duidelijk. “Ik wilde met heel mijn ziel beroemd worden, overal vrienden hebben, geliefd worden, mijn tekortkomingen opvullen, een stempel drukken en waarom zou ik de wereld, mijn wereld, niet veranderen”, zegt ze met haar stem inuit. “Ik was vijftien jaar oud toen ik een modeproducent ontmoette, die onmiddellijk op zoek was naar een manier om de fata morgana te worden van wat hij mij liet geloven dat liefde was, een liefde die zo absoluut was dat ik mezelf beetje bij beetje zou moeten verraden. "Het waren zeventien jaar van manipulaties, mishandeling en mishandeling", zegt hij.

“Ik kwam mezelf verraden”, vervolgt Gloria de los Ángeles Treviño Ruiz, zoals de zangeres eigenlijk heet. “Ik verloor alles, ik bleef achter met lege armen, bijna gek, verdraaid, de waarheden en leugens waren verward, met de belangen van een mediakanaal dat andere mediakanalen weergalmden”, hoort ze zeggen terwijl beelden voorbij komen. leven. “Mijn verhaal werd slecht verteld in boeken, films, televisieprogramma's, tijdschriften, kranten, miljoenen regels die over mij gingen, maar ze spraken niet over mij. Ik zei tegen mezelf:iedereen kijkt naar mij.Mijn familie heeft mij nodig. Midden in de storm kwam ik vooruit. En ik blijf opstaan. Velen wijzen naar mij zonder mij te kennen. Hij was niet mijn schepper omdat ik heb laten zien dat ik, met hem en zonder hem, Gloria Trevi ben. Vandaag ga ik mezelf blootgeven, niet voor mezelf, want het gaat al goed met mij, voor degenen die geloven dat er geen uitweg is, dat ze alles moeten doorstaan, voor degenen die hun tranen inslikken, omdat ik het ben.

En vanuit dat zeer persoonlijke gezichtspunt heeft Estrada dat verhaal opgebouwd, die vijftig afleveringen – elk ongeveer veertig minuten; Ze worden elke week met vijf tegelijk vrijgelaten. Estrada en Trevi ontmoetten elkaar in hun eerste fase, toen de kunstenaar een ontluikende jeugdster was, maar ze kwamen pas vele jaren later weer bij elkaar. “Het was op reis”, herinnert Estrada (Mexico, 67 jaar) zich in een videoconferentie met deze krant. “Ik was er toen een serie over aan het makenJoan Sebastian, een zeer beroemde zangeres in MexicoEn terwijl ze erover sprak, zei ze tegen mij: 'Als ik op een dag mijn verhaal vertel, ben jij de enige die het kan vertellen.' Maar dat was nog ver weg. Toen waren de mensen van Gloria het met Televisa eens en dat was het.” Naast het vormgeven van het project was ze scenarioschrijver en producent en was ze verantwoordelijk voor het afnemen van interviews met ongeveer 70 mensen die haar de documentaire basis hadden gegeven om het uit te voeren en die hen 'leidden om het profiel van alle personages te krijgen'. ." “Destijds begrepen we dat dit verhaal verteld moest worden vanuit het perspectief van Gloria, omdat het de eerste keer is dat ze over haar verhaal vertelt, maar ook over vier meisjes die in die fase van hun leven leefden”, betoogt hij, terwijl hij de plotlijn.

‘Ellas soy yo’, la verdad según Gloria Trevi en 50 episodios (1)

“Beoordeel niet wat je niet hebt gezien” of “Kijk en beslis” zijn enkele van de slogans waarmee de serie gepromoot wordt. Is het een duidelijk standpunt ten opzichte van de Trevi-versie, een leidraad om het hoofdpersonage te bevoordelen, een manicheïstisch standpunt? “Het is geen voorkeur voor een personage”, betoogt Estrada. “Ja, ze vertelt het door haar ogen, door de ogen van de andere meisjes, en ik zeg je dat het ene verhaal het andere verhaal bevestigt. Is het in het voordeel van Gloria? Ja, zeker, en geef alle meisjes die erbij waren de voorkeur, want ze hebben allemaal hetzelfde meegemaakt”, legt ze uit. “Maar Gloria vertelt dit verhaal vanuit succes, ze vertelt dit verhaal niet zodat ze erin geloven, 'Dat is goed' zeggen of een kaartje kopen om het te gaan zien. In Spanje heeft hij net enorme plaatsen bereikt, in Mexico is hij een internationale ster. Ze vertelt dit verhaal niet zodat ze zeggen: ‘Oh, dat is goed!’ of ‘Laten we eens kijken of iemand een kaartje koopt.’ Hij vertelt dit verhaal om te confronterendat deze realiteit waarin ze leefdeveel andere mensen kunnen het ervaren en voor ons allemaal die eraan werken is het doel om onze ogen te openen: oordeel over jezelf, oordeel over jezelf, oordeel over je relaties, oordeel over je buren, maar besef dat we ogen kunnen openen, dat wij vrouwen kunnen opvoeden onze stem en we kunnen zeggen: 'Tot nu toe wordt wat ik ervaar geweld genoemd, intimidatie, mishandeling.'

De persoon die het karakter van Trevi het meest heeft gekend en zich, afgezien van Estrada, het meest in deze misstanden heeft verdiept, is Scarlet Gruber (Caracas, 34 jaar oud), die de ster leven geeft in haar jeugd en volwassenheid. "Het was een zeer verrijkend onderzoeksproces omdat we deze interviews hadden, deze getuigenissen en ik tegen mezelf zei: 'Vandaag is dat het.' Het had een te grote emotionele impact”, geeft hij toe over de moeilijkheid om in Trevi's huid te kruipen en het misbruik dat hij vertelt door Andrade. “Ik kon me de omvang van het misbruik niet voorstellen, de omvang van het geweld waarmee deze vrouwen te maken kregen, en we zijn er uit de grond van ons hart dankbaar voor. Het gaf me een ander perspectief van waaruit ik Gloria kon benaderen.” Om zichzelf voor te bereiden als een van de bekendste vrouwen in de zangwereld, zocht ze naar hulpmiddelen, bekeek tientallen video's, "YouTube-interviews, haar concerten...": "Het impliceert veel verantwoordelijkheid voor mij, als een intense actrice dat ik ben [lacht], ik vatte het helemaal niet licht op. Ik heb ook een ander facet van Gloria bestudeerd dat maar heel weinig mensen kennen, namelijk Gloria in haar familie, met al haar naaste mensen, introvert, onderdanig...' Hij had een paar gesprekken met de zanger, maar 'nooit over werkonderwerpen. ", en bevestigt dat hij hem alle vrijheid heeft gegeven om het personage met Estrada voor te bereiden.

Dat standpunt van Trevi geeft Grubers co-ster, de Mexicaan Jorge Poza (Bravo's Tulacingo, 45 jaar oud),de donkerste kant voor zijn rol als Sergio Andrade. “Hij is een personage vol complexiteit vanwege zijn profiel”, erkent hij, die het er niet mee eens is om de slechterik in de film te zijn, of in dit geval de serie. 'Dit bijvoeglijk naamwoord komt eruit: hij is een slechterik. Dat is het niet, het is niet de slechtste, het is niet de slechtste. Hij is een narcistische psychopaat, die hem perfect beschrijft en het profiel van het personage structureert”, zegt Poza zonder aarzeling. “Hij voldoet aan alle kenmerken, van één tot en met twintig, zowel als psychopaat als als narcist. Dat maakte het voor mij veel gemakkelijker om te bouwen, want dat is het, het is geschilderd. De tekst heeft alles wat perfect is voor interpretatie, en dag na dag gaf het ons details om te polijsten en te perfectioneren. Net als Gruber bevestigt Poza dat het Carla was die, na haar gesprekken met Trevi en alle onderzoeken en interviews, het meest begaafd was ‘om een ​​verhaal te construeren van wat er wordt gezien’.

Estrada verdedigt dat de serie een reddingslijn wil zijn voor slachtoffers die zich in de situatie bevinden die Trevi beweert te hebben meegemaakt. Ze hebben een website gemaakt zodat iedereen in de VS en Mexico “civiele instellingen kan benaderen om hulp te vragen en een gids, ondersteuning te vinden, een klacht in te dienen...”. “Ik heb het gevoel dat deze serie precies op het moment komt waarop wij allemaal in de samenleving onze ogen open hebben en het vermogen hebben om te veranderen, te groeien en betere mensen te zijn”, zegt hij. Voor haar zou het de moeite waard zijn om een ​​leven te veranderen. Dat zou het hoofddoel van de serie zijn. “Maar ik kan je vertellen”, zegt ze vol overtuiging, “dat we op dit moment al levens hebben veranderd, de meisjes die ons hun getuigenis hebben gegeven zijn nu anderen, zelfs in de productie hebben mensen zichzelf weerspiegeld gezien en gezegd: ‘Ik wil niet 'Zo wil ik niet zijn, ik wil veranderen, ik wil om hulp vragen.' Voor ons is het doel bereikt: stel je voor wat we kunnen doen als we veel mensen bewust kunnen maken. De serie zal controverse veroorzaken, de controverse zal conversatie genereren en het gesprek zal bewustzijn genereren.”

Je kunt EL PAÍS TELEVISIÓN volgen inTwitterenof klik hier om te ontvangenonze wekelijkse nieuwsbrief.

Ontvang de televisienieuwsbrief

Al het nieuws van kanalen en platforms, met interviews, nieuws en analyses, naast de aanbevelingen en kritieken van onze journalisten

APÚNTAAT

Abonneer je om verder te lezen

Lees zonder grenzen

Blijf lezen

Ik ben al abonnee

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Patricia Veum II

Last Updated: 16/12/2023

Views: 5433

Rating: 4.3 / 5 (64 voted)

Reviews: 87% of readers found this page helpful

Author information

Name: Patricia Veum II

Birthday: 1994-12-16

Address: 2064 Little Summit, Goldieton, MS 97651-0862

Phone: +6873952696715

Job: Principal Officer

Hobby: Rafting, Cabaret, Candle making, Jigsaw puzzles, Inline skating, Magic, Graffiti

Introduction: My name is Patricia Veum II, I am a vast, combative, smiling, famous, inexpensive, zealous, sparkling person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.